منشأ گیاهی دارد
فرقی نمی کند که عسل از کدام منطقه به دست آمده باشد، عسل طبیعی از هر جای جهان که به دست ما می رسد، منشأ گیاهی دارد و نباید هیچ فرآوری انسانی که باعث تغییر ماهیت شیمیایی و کیفی عسل می گردد، روی آن انجام شده باشد. هر عسل، بسته به محل و پوشش گیاهی که زنبور در آن حضور داشته است، عطر و طعم مخصوص به خود را دارد و خواص دارویی و غذایی آن نیز متفاوت است. مثلاً عسل “گشنیز” از مناطق غربی کشور به دست می آید و منظور این است که ۹۵% گیاه در دسترس زنبورها گشنیز بوده است.
عسل چند گیاه هم آن نوع عسلی است که گیاهان در دسترس زنبورها متنوع و گسترده بوده اند.