تخم کدو هم خوشمزه است، هم پر خاصیت. مغز این تخم نسبت به سایر تخم ها درشت تر است و به همین خاطر خوردنش لذت بیشتری دارد. در این مطلب نحوه ی بو دادنِ تخم کدو به صورت سالم، ساده و خانگی را یاد میگیریم.
۱
تخم ها را بشویید

این کار را زمانی انجام دهید که کدو را تازه باز کرده و تخم ها را خارج کرده اید. چون هنوز بافت چسبیده به تخم ها نرم و قابل پاک کردن است. دانه ها را داخل یک کاسه آب سرد بریزید و با انگشتان خود، بافت های چسبیده به تخمه ها را جدا کنید. سپس تخم کدو ها را آبکشی کرده و اجازه دهید کمی خشک شوند.
۲
تخم ها را بجوشانید

اگر دقت کرده باشید، تخم کدو در برابر بو دادن مقامت می کند!!! یعنی وقتی آن را تفت می دهید، پس از شکستن متوجه می شوید که خوب و یکدست بو داده نشده است. برای اینکه این مشکل پیش نیاید و تخم کدو کامل بو داده شود، ۱۰ دقیقه آن را داخل آب بجوشانید.
اجازه دهید تخم کدوها کاملاً آبکشی و خشک شوند.
۳
وقت بو دادن!

فر را روی ۱۶۰ تنظیم کنید تا گرم شود. تخم کدوها را روی یک سینی پخش کنید. سعی کنید تخم ها روی هم قرار نگیرند و یک لایه باشند. با یک فرچه، مقداری روغن روی تخم ها بمالید و داخل فر قرار دهید. پس از ۲۰ دقیقه، چند عدد از تخمه ها را امتحان کنید، اگر مغزشان خوب بو داده شده بود، آنها را بیرون بیاورید. در غیر اینصورت اجازه دهید ۱۰ دقیقه دیگر داخل فر بمانند. پس از سرد شدن آنها را در ظرف مناسب ریخته و مصرف کنید.
هر ۱۰۰ گرم مغز تخم کدو حاوی مواد زیر است:
- ۴۴۶ کالری
- ۱۹ گرم چربی
- ۱۸ میلی گرم سدیم
- ۹۱۹ میلی گرم پتاسیم
- ۵۴ گرم کربوهیدرات
- ۱۹ گرم پروتئین
- ۱۸% آهن
- ۵% کلسیم
- ۶۵% منیزیوم
- منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است.
- از برخی سرطان ها مثل سرطان سینه، معده، ریه، روده ی بزرگ و پروستات پیشگیری می کند.
- باعث تقویت پروستات و مثانه می شود.
- بخاطر وجود منیزیم به کنترل فشار خون، قند خون و سلامت استخوان کمک می کند.
- سرشار از فیبر است و بنابراین به سلامت روده ها هم کمک می کند.
- به بهبود خواب کمک می کند.
- به بهبود کیفیت اسپرم ها هم کمک می کند.