کلم وقتی پخته شود، جزو یکی از خوش خوراک ترین غذاهای روی زمین می شود. مزه ی عالی به همراه بافت خاص کلم بعد از پختن واقعاً دوست داشتنی است. هالوپکی کلم یک جورهای مثل دلمه ی خودمان است که در آن به جای برگ مو، از برگ کلم استفاده می کنیم.
مواد لازم برای
۱۰ نفر
۱ عدد کلم مغز شده
۱ قاشق چایخوری نمک
۷۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ی گاو
۷۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ی بوقلمون
۱ و نصفی پیمانه برنج سفید پخته شده
۲ ق غذاخوری جعفری تازه ی خرد شده
۱ عدد پیاز ریز ریز شده
دو عدد تخم مرغ که کمی زده اید
۱/۲ قاشق چایخوری پودر سیر
۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۲۰۰ گرم سس گوجه
۱/۴ پیمانه سرکه سفید
۳ قاشق غذاخوری شکر سفید
طرز تهیه
۳ ساعت و ۳ دقیقه
کلم ها را داخل قابلمه قرار داده و طوری رویشان آب بریزید که زیر آب قرار بگیرند.
۱/۴ ق چایخوری نمک روی آنها بریزید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید. هر ۲ – ۳ دقیقه کلم ها را زیر و رو کنید و آن برگهایی که جدا می شوند را داخل آبکش قرار دهید تا خنک شوند. این کار را تا زمانی که همه ی برگها جدا شوند انجام دهید. همچنین ۲۵۰ سی سی آب کلم را نگه دارید.
فر را روی ۱۷۵ درجه ی فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود.
رگه های ضخیم روی برگ کلم ها را جدا کنید.
گوشت گوساله، بوقلمون، برنج، پیاز خرد شده، جعفری، تخم مرغ، پودر سیر و نمک و فلفل را در یک کاسه به خوبی مخلوط کنید.
به اندازه ی یک الی دو قاشق غذاخوری از مخلوط گوشت را وسط هر برگ کلم قرار داده و برگ را رو هم تا کنید.
برگهایی که اضافه می آیند را خرد کرده و کفِ ظرف قرار دهید.
دلمه های آماده شده را روی برگها، داخل ظرف بچینید.
سس گوجه، شکر، سرکه و آب کلمی که نگه داشته اید را در یک کاسه مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید.
روی ظرف را با ورق آلومینیوم بپوشانید و به مدت ۱ساعت و نیم الی ۲ ساعت داخل فر قرار دهید تا گوشت ها خوب بپزند.