گرانولا، به انگلیسی Granola در دسته ی تنقلات و میان وعده ها قرار می گیرد.همانطور که می دانید، گرانول یعنی دانه، گرانولا هم معمولاً از مخلوط چند مغز خوراکی مثل بادام، بادام هندی، پرک جو، گندم بوداده و … تهیه می شود. برای چسباندن دانه های گرانول از عسل استفاده می کنند و در صنایع غذایی ممکن است برای این کار از گلوکز مایع یا شربت اینورت استفاده کنند.
گرانولا را به تنهایی به عنوان صبحانه ی مقوی یا به همراه شیر استفاده می کنند. همچنین از گرانول در تزئین شیرینیها با بعنوان پرکننده ی برخی شیرینیجات خشک استفاده می کنند.
در کل مواد استفاده شده در گرانولا به ذائقه و سلیقه ی شخصی که آن را مصرف می کند بستگی دارد، ولی جو پرک شده، بادام هندی، پرک ذرت و عسل واقعاً گرانولا را مقوی و خوش طعم می کند.
گرانولا بسیار ساده درست می شود، حتی در بیشتر موارد نیاز به فر و هیچ وسیله ی دیگری هم ندارد. در گرانولای رژیمی معمولاً از مغزیجات با کالری و چربی کمتر و فیبر بیشتر استفاده می شود.
اگر دقت کرده باشید، در بازار تکه های بسته بندی شده با نام “فرآورده ی کنجدی” هستند که نوعی گرانولای آماده می باشند. در این محصولات، از کنجد پوست کنده، پرک ذرت و بادام زمینی به همراه گلوکز مایع استفاده شده است.
1 thought on “گرانولا چیست؟”