سس ها و مواد پایه

طرز تهیه خمیر فیلو خانگی + فیلم

خمیر فیلو به انگلیسی Phyllo یا Filo خمیری کاغذی و بسیار نازک است که در ساخت شیرینی مخصوصاً در خاورمیانه کاربرد دارد.

خمیر فیلو خانگی به صورت ساده

۴ لایه
۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

خمیر فیلو یک جورهای برای ما ایرانی ها خیلی آشناست! کاک، یوخه و برخی اوقات باقلوا با همین خمیر که درست کردنش هم آسان است تهیه می شوند.

مواد لازم

  • ۲ پیمانه آرد چندمنظوره
  • ۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱/۲ قاشق چایخوری پودر نمک تصفیه شده
  • ۲ قاشق چایخوری سرکه سفید
  • ۳/۴ پیمانه آب گرم (۴۳ درجه)
    برای مخلوط نشاسته:
  • ۱/۲ پیمانه نشاسته ی ذرت
  • ۲ قاشق غذاخوری آرد چندمنظوره

طرز تهیه

  1. دو پیمانه آرد را در یک کاسه ریخته و یک تپه با مرکز فرو رفته با آردها درست نمایید. 
  2. روغن زیتون، آب گرم، سرکه سفید و نمک را وسط تپه بریزید. 
  3. مواد را مخلوط نمایید و آنقدر ورز دهید که خمیر دیگر به کاسه نچسبد.
  4. خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده قرار دهید و با دست ورز دهید تا خمیر یک دست شود. دقت کنید برای ورز دادن بیش از حد آردپاشی نکنید و فقط برای جلوگیری از چسبندگی آرد بپاشید. 
  5. وقتی خمیر خوب به هم آمده و کش دار شد، آن را داخل کیسه پلاستیکی بپیچید و اجازه ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند.
  6. با استفاده از ترازوی آشپزخانه خمیرها را به ۲۰ قسمت ۲۰ گرمی تقسیم کنید و به شکل توپ های کوچک درآورید. وقتی دارید خمیرها را گلوله می کنید روی مابقی خمیر را بپوشانید تا خشک نشود.
  7. نشاسته ی ذرت را با دو قاشق آرد مخلوط نمایید. کمی از این مخلوط را روی سطح کار و یکی از گلوله ها بپاشید. با وردنه گلوله را به شکل دایره با قطر ده سانتیمتر پهن کنید، این کار را برای ۴ گلوله ی دیگر تکرار کنید. حالا شما ۵ عدد دایره ی ۱۰ سانتی متری دارید. 
  8.  مخلوط نشاسته ای را مابین دایره ها بپاشید و آنها را روی هم قرار دهید. 
  9. مجدداً با وردنه روی دایره ها کار کنید و آنها را پهن نمایید. اگر لازم شد، باز هم نشاسته بپاشید تا خمیرها به هم نچسبند. 
  10. آنقدر روی لایه ها کار کنید و پهنشان کنید تا مثل کاغذ نازک شوند.
  11. با ۱۵ عدد گلوله ی باقیمانده هم می توانید ۳ سری خمیر دیگر به همین شکل درست کنید.
  12. خمیر را می توانید بلافاصله مصرف کنید یا اینکه آن را در جای مناسب نگهداری و بعد مصرف کنید.
  • برای اینکه طرز تهیه را بهتر متوجه شوید، ویدئو را در پایین صفحه مشاهده نمایید.
 

عوامل تغذیه ای در هر پرس

چربی(۳٫۳گرم)
۱۷۸کیلوکالری
کربوهیدرات(۳۲٫۶گرم)
پروتئین(۳٫۴گرم)
سدیم(۱۴۸میلیگرم)

ویدئوی طرز تهیه خمیر فیلو

User Rating: ۵ ( ۱ votes)
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را هم ببینید

Close
صبظرشب
Close