در کشور ما، بسیاری از مواد غذایی که در آشپزی مدرن استفاده می شوند، در دسترس عموم نیستند. برای مثال، اکثر ما ایرانیان فقط پنیر صبحانه و پنیر پیتزا را می شناسیم. اما در آشپزی بین الملل بیش از ۲۰ نوع پنیر وجود دارد. بعلاوه اینکه ما خیلی از پنیر در آشپزی استفاده نمی کنیم.
پنیر ریکوتا یکی از پنیرهای پرمصرف در آشپزی است که شاید خیلی در ایران شناخته شده نباشد. به همین دلیل وقتی با دستورات غذایی روبرو می شوید، که در آن از پنیر ریکوتا یا نوع خاصی از پنیر باشد، تصمیم می گیرید آن دستور را استفاده نکنید.
اما نگران نباشید، اکثر پنیرها می توانند با هم جایگزین شوند. یکی از جایگزین های مناسب برای پنیر ریکوتا، پنیر خامه ای است. هر جایی که با اسم پنیر ریکوتا روبرو شدید، به جای انصراف از پخت دستور غذایی، از پنیر خامه ای استفاده کنید.