نان و شیرینی ها

نان چیاباتا

در این مقاله طرز تهیه ی نان سیباتا (Ciabatta) را با هم یاد میگیریم

نان چیاباتا

۱۵ تکه
۱روز

چیاباتا (در بعضی متون: سیاباتا) یکی از نان های سنتی ایتالیایی است که اولین بار در سال ۱۹۸۲ در ونتوی ایتالیا پخت شد. این نان بافتی جالب و در عین حال دلپذیر دارد. توصیه می کنم پخت این نان را از دست ندهید. 

مواد لازم (۱۵ تکه) / Ingredients : 15 servings

برای تهیه اسپانج (قسمت اسفنجی):

  • یک هشتم قاشق چایخوری خمیر مایه ی فعال (یعنی نوک قاشق)
  • ۲ قاشق غذاخوری آب گرم (۴۵ درجه سانتیگراد)
  • ۱/۳ پیمانه آب گرم
  • ۱ پیمانه آرد نانوایی

برای تهیه ی نان:

  • ۱/۲ قاشق چایخوری خمیر مایه ی فعال
  • ۲ قاشق غذاخوری شیر گرم (۴۵ درجه)
  • ۲/۳ پیمانه آب گرم
  • ۱ ق غذاخوری روغن زیتون
  • ۲ پیمانه آرد نانوایی
  • ۱ و ۱/۲ ق چایخوری نمک

طرز تهیه / Directions

  1. برای تهیه ی قسمت اسفنجی: ۱/۸ ق چایخوری خمیر مایه را داخل ۲ ق غذاخوری آب گرم ریخته و ۵ دقیقه صبر کنید. مخلوط خمیر مایه و آب، ۱/۳ پیمانه آب دیگر و ۱ پیمانه آرد را در یک کاسه بریزید و ۴ دقیقه هم بزنید. سپس روی ظرف را با یک کیسه ی  پلاستیک بپوشانید. اجازه دهید مخلوط اسفنجی در دمای اتاق، اما جای خنکش، به مدت ۱۲ ساعت یا حداکثر تا یک روز استراحت کند. 
  2. برای تهیه ی نان: ابتدا شیر گرم و خمیر مایه را با هم مخلوط کرده و ۵ دقیقه صبر کنید. حالا در یک کاسه ی مناسب و با استفاده از سر مخصوص خمیر که روی همزن قرار داده اید، مخلوط شیر و خیمرمایه، آب، روغن و آرد را با سرعت پایین مخلوط کنید. زمان هم زدن تا وقتی است که ببینید آرد نم دار شده است. حالا نمک را هم اضافه کرده و آنقدر مخلوط کنید که خمیر یکدستی به وجود بیاید. معمولاً ۸ دقیقه کافی است. 
  3. خمیر به دست آمده را در یک کاسه که از قبل چرب کرده اید بگذارید و رویش را با یک کیسه ی پلاستیکی بپوشانید. اجازه دهید خمیر به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه ور بیاید. در این زمان حجم خمیر دو برابر شده، مقداری چسبنده است و تعداد زیادی حباب هوا دخلش قرار دارد.
  4. روی یک سطح صاف به مقدار کافی آرد بپاشید، خمیر را روی سطح قرار داده و دو قسمتش کنید. هر قسمت را روی یک کاغذ شیرینی پزی قرار داده و به شکل یک بیضی بلند درآورید. با انگشتتان که به آرد آغشته است، روی نان ها فرورفتگی ایجاد کنید و مقداری آرد هم روی خمیرها بپاشید. 
  5. روی قرص های نان را با پارچه ی کم نم بپوشانید و اجازه دهید ۱ تا ۱ و نیم ساعت در دمای اتاق ورز بیاید. در این حالت حجم خمیر دو برابر می شود.
  6. ۴۵ دقیقه قبل از پخت نان، یک سنگ صاف مخصوص نانوایی یا یک سرامیک (که سطح لعابی اش رو به بالاست) داخل فر با دمای ۲۲۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. 
  7. هر قرص نان را با کاغذ خودش روی سنگ یا سرامیک داخل فر قرار داده و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا نان چیاباتای شما آماده شود. 

عوامل تغذیه ای / Nutrition Facts

در هر برش/ Per Serving

چربی(۱٫۴گرم)
۱۰۸کیلوکالری
کربوهیدرات(۲۰گرم)
پروتئین(۳٫۴گرم)
سدیم(۲۳۵میلیگرم)

گالری چیاباتا

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مرتبط

1 thought on “نان چیاباتا”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را هم ببینید

Close
صبظرشب
Close