سس ها و مواد پایهنان و شیرینی ها

خمیر پاف (هزارلا)

خمیر پاف یا خمیر هزارلا، یکی از مهم ترین اشکال خمیر در شیرینی پزی و آشپزی است.

خمیر هزارلا، خمیر هزار برگ، خمیر ورقه‌ای، خمیر پای فرانسوی (به فرانسوی:Pâte feuilletée) نوعی خمیر چند لایه است که با قرار دادن کره در داخل خمیر و تا کردن خمیر تهیه می‌شود. این خمیر بیشتر برای تهیه پای به کار می‌رود. خمیر هزارلا در آشپزی فرانسوی یکی از خمیرهای پرعطر و خوش‌طعم به شمار می‌آید. این خمیر بر اساس روش تهیه به سه نوع تقسیم می‌شود: روش اصلی (که در آن کره در داخل خمیرآب قرار می‌گیرد)، روش برعکس و روش سریع. خوراکی‌هایی شبیه این خمیر از زمان‌های باستان در مصر و روم وجود داشته‌اند اما نوع امروزین خمیر هزارلا خاستگاه فرانسوی دارد. (منبع: wikipedia.org)

 

  • مواد لازم (برای ۴۸۰ گرم خمیر):
    .
  • ۲۵۰ گرم آرد قوی (قوت دار مناسب نان)
  • ۲۳۰ گرم کره ی سرد

.

  • طرز تهیه (۴۵ دقیقه):
    .
  1. آرد را به همراه مقدار کمی نمک داخل یک غذاساز بریزید. غذاساز را روشن کرده و آرام آرام ۱۵۰ میلی لیتر آب روی آن بریزید. وقتی خمیر خوب یکدست شده و به هم آمد، روی آن را با نایلون پوشانده و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
    .
  2. روی هر سطحی که میخواهید برای پهن کردن خمیر استفاده کنید، آرد بپاشید و با وردنه خمیر را به شکل یک دایره با قطر ۲۵ سانتی متر در آورید. کره را وسط یک کاغذ شیرین پزی قرار داده و با وردنه روی آن فشار آورید تا نرم شود. کره را دو قسمت کرده، و قسمت ها را روی هم قرار دهید.
    .
  3. حالا کره ها را در مرکز خمیر قرار دهید. لبه های خمیر را روی هم تا نموده و با وردنه آن را به شکل یک مستطیل درآورید (تقریباً ۱۸ در ۳۸ سانتیمتری). با یک چاقو، سه قسمت مساوی را روی مستطیل علامت بزنید. حالا این سه قسمت را روی هم تا کنید.
    .
  4. کمی به خمیر استراحت بدهید و مجدداً مرحله ی ۳ (منتها بدون کره) را تکرار کنید. این بار خمیر را ۲۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
    .
  5. مرحله ی ۳ را دو بار دیگر تکرار کنید و هر بار خمیر را ۲۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید. یادتان باشد قبل از استفاده از این خمیر، باید حداقل ۳۰ دقیقه آن را قبلا در یخچال قرار داده باشید.

برای اینکه مراحل را بهتر متوجه شوید، می توانید فیلم آموزشی را اینجا ببینید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مرتبط

1 thought on “خمیر پاف (هزارلا)”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را هم ببینید

Close
صبظرشب
Close