گریوی – که به صورت گ ِ ر ِی وی خوانده می شود – معمولاً به صورت گرم و همراه غذاهای گوشتی مصرف می شود تا مزه دار شوند. این سس اصالتاً ایتالیایی است، ولی عده ای آن را به انگلیس و ایرلند نسبت می دهند. اگر می خواهید طرز تهیه ی گریوی را بدانید، با ما همراه باشید.
- مواد لازم (برای ۳۲ نفر):
. - ۶ عدد بال بوقلمون
- ۲ عدد پیاز درشت خرد شده
- ۱ پیمانه آب
- ۴ لیوان (۱ لیتر) آبگوشت مرغ، به صورت مجزا
- ۳/۴ پیمانه هویج خرد شده
- نصف ق چایخوری آویشن خشک
- ۳/۴ فنجان آرد معمولی
- ۲ ق غذاخوری کره
- ۱/۴ ق چایخوری فلفل سیاه
.
.
. - طرز تهیه (مدت لازم | آماده سازی : ۳۰ دقیقه – پخت : ۲ ساعت | جمعاً: ۲ ساعت و نیم)
.
- فر را روی ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد (یا ۴۰۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید. بالها را روی یک سینی بچینید (حواستان باشد که بالها را روی هم نچینید) و آنها را برشته کنید. معمولاً ۱ ساعت کافی است.
. - بالهای برشته شده را به همراه پیازها داخل یک قابلمه ی ۵ لیتری بریزید. آب را داخل سینی فر بریزید و هم بزنید تا تکه های قهوه ای چسبیده از سینی جدا شوند. این تکه ها را به همراه آب داخل قابلمه بریزید. ۶ پیمانه از آبگوشت، هویج و آویشن را هم اضافه کنید. زیر قابلمه را روشن کنید تا آب به جوش بیاید. حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه با در باز مواد پخته شوند.
. - بالها را از آب خارج کنید و پوست و استخوان هایشان را دور ریخته و گوشت ها را برای مصارف بعد نگه دارید.
. - آب داخل قابلمه را در یک قابلمه ی دسته دار ۳ لیتری بریزید. سبزیجات داخل آب را فشار دهید تا آبشان خارج شود و باقیمانده را دور بریزید. قابلمه را با حرارت ملایم به جوش آورید.
. - آرد و بقیه ی آبگوشت ها را در یک ماسه ریخته و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. مخلوط آرد و آبگوشت را آرام آرام به آبگوشت بوقلمون داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی سس به غلظت مناسب رسید، می توانید زیر قابلمه را خاموش کرده و مصرف نمایید. همچنین اگر نمی خواهید همان موقع از سس استفاده کنید، آن را در ظرف مناسب فریز کنید